Käynnistyneen lentopoikasvaiheen alkupäivät ovat olleet tapahtumarikkaita. Nuppu toi perjantaina ensimmäisen pesinnän aikaisen kalan pesälle ja syötti sitä Myylle. Uskottava se on, että Nupun syysmuuttopäivä lähestyy, kun sen tehtävä pesällä lähestyy loppuaan.

Rauhallisen päivän jälkeen Myy asettui poikasten tavoin levolle pesässä Nupun ollessa kameran päällä vartioimassa. Puolen yön jälkeen huuhkaja teki yllätyshyökkäyksen ja Myy tippui maahan yön pimeydessä. Nuppu lähti hyökkäyksen yhteydessä vartiosta, mutta palasi minuutissa tarkkailemaan tilannetta samaan paikkaan. Tapahtumien kulku pimeässä kameroiden ulkopuolella jää osin pimentoon, mutta huuhkaja saapui vielä pesälle kahden aikaan ja tiiraili suonäkymiä jonkin aikaa. Sääksistä ei tässä kohtaa tullut havaintoja. Aamulla seuraajien iloksi hyökkäyksestä täysin selvinnyt Myy palasi pesälle odottamaan aamukalaa, joka saapuikin jonkin ajan päästä Ahtin tuomana. Pesintä jatkui päivän mittaan tavalliseen tapaan, mutta jännitysmomentti on olemassa tulevina öinä, mikäli pesällä edelleen nukutaan.

Viime vuonna samoihin aikoihin huuhkaja teki vastaavan hyökkäyksen pesälle ja Liinu selvisi siitä säikähdyksellä, mutta oppi menemään seuraavana yönä pimeän ajaksi pois pesältä. Toivottavasti emot ja Myy selviävät muutolle onnistuneesti.