Kahdella Satakunnan pesistä haudotaan nyt kolmea munaa Alman munittua kevään kolmannen munansa eilen aamulla (5.5.) puoli yhdeksän tienoilla. Helmi puolestaan muni kolmantensa jo pari päivää aikaisemmin 3.5. Toiset munat putkahtivat molemmille pesille noin kolme päivää kolmansia munia aiemmin: Almalle 2.5 ja Helmille 30.4. Kaikki tärkeät päivämäärät löytyvät Pesinnät-valikon alta kunkin pesän tiedoista.

Tiedot Alman ja Ossin pesältä (Pesä #1)
Tiedot Helmin ja Ahtin pesältä (Pesä #3)

Alman kolmas muna

Helmin kolmas muna

Alman toinen muna

Helmin toinen muna

Munat kuoriutuvat noin viiden viikon kuluttua eli kesäkuun alkupuolella. Arvioidut kuoriutumispäivät Helmin poikueelle ovat 4.6., 6.6. ja 8.6, kun taas Alman ensimmäisen ja toisen poikasen arvioidut kuoriutumispäivät osuvat samoille päiville Helmin toisen ja kolmannen poikasen kanssa (6.6. ja 8.6), ja eilen munitun kolmannen munan voidaan odottaa kuoriutuvan 9.6. Arvioidut kuoriutumisajankohdat perustuvat Alman edellisten vuosien munien haudonta-aikoihin: ensimmäistä munaa on haudottu lähes 38 vuorokautta, toista keskimäärin 36,5 vuorokautta ja kolmatta 35,5 vuorokautta. Haudonta-ajat voivat kuitenkin vaihdella eri vuosina, joten nähtäväksi jää kuinka hyvin arviot toteutuvat.

Haudonta on sujunut viime päivinä hyvin molemmilla pesillä. Maanantai-aamuna Helmi ja Ahti hautoivat jopa yhdessä jonkin aikaa, kun Ahti ei lyhyeksi jääneen haudontavuoronsa jälkeen olisi millään malttanut lopettaa hautomista.

Molemmat koiraat ovat myös ahkerasti kantaneet kalaa pesillä odottaville naarailleen. Ossi on tavoilleen uskollisesti kalastanut viimeisten parin viikon aikana lähes ainoastaan lahnaa, kun taas Ahtin monipuolisempaan saaliskalavalikoimaan on lahnan lisäksi kuulunut myös haukia, ahvenia ja muita särkikaloja.

Keskiviikkona iltapäivällä #3-pesällä nähtiin taas mielenkiintoinen hetki, kun Helmi saapui pesälle tuomisinaan simpukka!