Kauden huippuhetket lähestyvät vauhdilla. Reviiritarkastukset saatiin tehtyä loppuun tällä viikolla samassa yhteydessä, kun #1-/#3-pesän poikaset rengastettiin. Tänä vuonna seurannassa olevista reviireistä tarkastettiin 18 ja niistä pesittiin yhteensä 11:sta, joista löytyi 22 poikasta. Viime vuonna samalla alueella pesittiin kahdeksalla pesällä. Kolmen poikasen pesiä oli vain kolme ja monissa pesissä oli kuoriutumattomia munia. Tänä vuonna retkien suunnittelu oli poikkeuksellisen hankalaa, kun pesintäaikatauluissa sattui olemaan muutaman viikon haitari.

Kameraseurannassa olevista pesistä ensimmäisenä rengastettiin Nupun ja Niilon (#4-pesä) poikaset. Välissä rengastettiin rinnakkaisprojektin Ronin ja Saran (LS-pesä) poikaset sekä viimeisenä #1/#3-pesän poikaset.

Rengastustiedot:
#1-pesä, rengastuspäivä 21.7.2022
Lukurengas UNN, paino 1330 grammaa, siipimitta 237 mm, koiras
#3-pesä, rengastuspäivä 21.7.2022
Lukurengas UNT, paino 1210 grammaa, siipimitta 280 mm, koiras

Rengastusretken video #1/#3: 

#4-pesä, rengastuspäivä 9.7.2022
Lukurengas UNA, 1716 grammaa, siipimitta 295 mm, naaras
Lukurengas UNJ, 1219 grammaa, siipimitta 235 mm, koiras

Rengastusvideo suolla:

LS-pesä, rengastuspäivä 14.7.2022
Lukurengas F3M, 1500 grammaa, siipimitta 299 mm, koiras
Lukurengas F2M, 1710 grammaa, siipimitta 305 mm, naaras

Rengastusretken video: 

#4-pesän poikaset lähtevät lentoon viikon sisällä. Vanhempi poikasista, UNA, on tänään jo 50 vrk ikäinen ja iän puolesta lentokykyinen. Nuorempi poikasista, UNJ, on 46 vrk vanha ja pääsee todennäköisesti ilmaan ensi viikon aikana. UNJ sai nimen Jouko keväällä edesmenneen satakuntalaisen rengastajan muistoksi. Heti edellä mainittujen perään ensilentonsa tulee tekemään LS-pesän poikaset. Jos seuranta on jääny kesällä vähemmälle, niin nyt kannattaa tarkkailla lähetyksiä pari viikkoa. Ensilentojen seuraaminen huipentaa koko kauden.