Viime päivät ovat olleet ehkä kauden tapahtumarikkaimpia ja sääksinuorten ensilennot ovat pääosin suoritettuna. Alman ja Ossin pesältä kaikki poikaset ovat nyt lentäneet: Hilla 54, Kusti 53 ja Jalo 51 päivän ikäisenä. Kaikkien ensimmäiset lentopoikasvaiheen painot on saatu talteen (Hilla n. 1500 g, Kusti 1380 g, Jalo 1330 g). Helmin ja Ahtin poikasista Molla lähti ensimmäisenä ensilennolleen 52 päivän ikäisenä todennäköisesti marjastajien pelästyttämänä. Onneksi Molla oli lentokykyinen ja osasi palata Helmin mukana pesälle. #3-pesän osalta tilanne on juuri nyt tasapainoinen. Niukalla ravinnolla eläneet poikaset Molla ja Liinu saivat tukiruokinnalla lohta, ja heti perään Ahti toi aamulla kauden ennätyskokoisen kalan. Helmi on viimeksi nähty pesällä keskiviikkoiltana (29.7.). Tilannetta seuraillaan aktiivisesti ja odotellaan Liinun lentopäivää.

Keskustelu on jälleen avattu YouTubessa #1-pesän tapahtumista keskustelua varten. Sääntöjen noudattaminen on edellytys keskustelun jatkumiselle kanavalla. Jatkossa tiedotamme #3-pesän tilanteesta ensisijaisesti blogissamme. Pesälle tuotavat kalat myös päivittyvät normaalisti kalakirjanpitoon.

Alla klippejä viime päivien tapahtumista.

Pesä #1

Hillan ensilento

Hillan toinen lento

Hilla palaa pesälle kolmatta kertaa ja laskeutuu Kustin selkään

Hilla palaa pesälle Alman saattelemana, Jalo ja Kusti siivittelevät

Jalon ensilento kameran päältä 11:24

Kusti lentää

Kustin paluu lennolta

Pesä #3

Mollan ensilento pääkamerasta

Mollan ensilento toisesta kamerasta

Molla palaa ensilennoltaan