Viimeinen viikko on sisältänyt monia tapahtumia sääksikameroissamme, mikä noteerattiin Radio Satakunnassa sekä Ylen verkkosivuillakin. Vanhan rouvan ja vaalean koiraan piti väistyä #3-pesältä, kun viime vuonna pesällä viihtynyt Helmi ajoi ne aggressiivisesti pois reviiriltä. Lumi- ja räntäsade eivät häirinneet sääksien aktiivista taistelua 12. Huhtikuuta. Seuraavana päivänä Helmi lähti maakuntakierrokselle ja löysi kevätmuutolta reviirille palanneen Ossin ja vietti jonkin aikaa #1-pesällä. Samalla pesällä vieraili ennen Ossin saapumista myös Lounais-Suomen pesällä edellisenä päivänä vieraillut rengastettu koiras, joka teki paritteluyrityksen Helmin kanssa. Molemmilta pesiltä rengastetun koiraan numero saatiin luettua. Se oli rengastettu Eurajoella vuonna 2011 poikueensa pienimpänä poikasena. Ossinkin rengas saatiin luettua, vaikka taustatiimi ja seuraajatkin tunnistivat Ossin jo eleistä ja tuntomerkeistä.

Seuraavana päivänä (14.4.) aamutuimaan saapui Ahti omalle #3-pesälleen. Se kohtasi pian Helmin kanssa ja saimme todistaa kovaa taivastanssia. Pariutuminen on tällä kertaa pari viikkoa aikaisemmassa kuin viime vuonna, joten tänä vuonna voimme odottaa Helmin munivan pesään. Pari on useamman kertaa paritellut ja viettänyt yhteistä aikaa. Ahti rakentaa kovasti pesää kepein ja syventää pesämonttua. Vanhaa turvepaakkuakin siirrellään sopivaan asentoon monta kertaa päivässä.

Ossin jäätyä yksin moni seuraajistakin huolestui saapuuko Alma enää kevätmuutoltaan kotipesälle. Kuitenkin Alma palasi keskiviikkona 15. Huhtikuuta omalle pesälleen illan tullen. Ossi oli luonnollisesti tästä hyvin tohkeissaan ja kiljuminen kuului kovaa taivaalta.

Pariutumista hidasti oletettavasti seuraavana aamuna kylmä sää ja rankka lumisade. Pari piipahti pesällä aamukuudelta, mutta sen koommin Almaa ei kamerakuvissa näkynyt.

Ossilla sen sijaan on riittänyt kalasääskikoiraan tehtäviä eli pesän rakentamista kepein ja pesämontun ruopimistehtäviä.

Lounais-Suomen pesällä on vieraillut oletettavasti sama sääksi viime päivinä, jolla ei ole paria löytynyt. Satakunnan #2-pesältä ei ole vielä saatu sääksihavaintoja, mutta odotukset ovat sen suhteen korkealla seuraavan viikon aikana.