Viime viikolla Lounais-Suomen pesälle palasi nuori pari Roni ja Sara. Ensimmäisen vuorokauden jälkeen niitä ei ole näkynyt kamerakuvissa. Mielenkiinnolla seuraamme palaavatko ne kamerapesälle vai pesivätkö eri pesällä.

Sääksiliven 1-4 pesillä on ollut vielä talvisempaa ja kävijöitä ei näkynyt alkuviikosta. Eilen torstaina palasi #4-pesälle vuonna 2007 Pomarkussa rengastettu (SRN) isäntä. Pitkäperjantaina aamulla se ryhtyi ehostamaan pesää ennen naaraan tulemista ja toi lukuisia risuja pesälle. Niiden asettelussa olikin tekemistä toviksi. Sen lisäksi ensimmäiset pesämontun ruopimisetkin on tälle kaudelle nähty. Nyt jännityksellä odotetaan sen omaa paria saapuvaksi. Pesällä rengastettiin viime vuonna kolme poikasta.

Ensimmäinen kala nähtiin pesällä pitkäperjantain iltana, kun SRN tuli kupu pinkeänä pesälle kala kynsissään. Ottajia kalalle ei vielä reviiriltä löytynyt. Toivottavasti pääsiäisen aikana saamme nähdä uusia paluumuuttajia kamerakuvissa.