Kevät etenee kylmissä merkeissä sääksien ollessa jo paluumatkalla kohti pohjoisia pesimäalueitaan. Ensimmäiset sääksihavainnot löytyvät jo Suomen eteläosista Tiirassa. Pian on aika avata näkymä luonnonvaraisten tapahtumien äärelle!

Uuden pesän reunalle

Tulevana kautena seurannassa on neljä jo edellisiltä kausilta tuttua pesää ja yksi uusi pesä, jonka historia pääosin tunnetaan vuodesta 1971 alkaen. Runsaslumisen ja pitkähkön talven vuoksi rakentaminen tavaroiden kuljetuksineen oli hidasta ja poikkeuksellisen vaivalloista. Kulkeutumiseen kokeiltiin eri kerroilla suksia, lumikenkiä ja saappaita, joita kaikkia olisi tarvittu vuorotellen etenemiseen. Kuljetustapana ahkio ja sukset rämeikössäLuonnon kuntosali tarjosi meille parastaan. Uuden pesän osalta suunnittelu ja toteutus veivät poikkeuksellisen pitkään. Maaliskuun alkupuolen viikonloppuina saimme nauttia hienoista kevätauringonpaisteista, mutta jo varhain talvella suunniteltu tärkein viikonloppu olikin myrskyisä. Puita oli kaatunut monin paikoin autotielle, mutta perille päästiin lopulta pesälle asti.

Kaikkien pesien tekniikka saatiin valmiiksi viikonloppuna. Viime vuosina on opittu, että luonnonvaraiset tapahtumat ovat usein yllätyksellisiä. Sama pätee tekniikan kanssa, mutta toivottavasti sekä tekniikka toimii että pesinnät etenevät suotuisasti. Youtube-lähetyksiä on valmisteltu alkuviikolla ja lyhyen testauksen jälkeen ne julkaistaan tällä viikolla seuraajille.

Suuret kiitokset tiimille tästä isosta kuukausien uurastuksesta!