Juhannusaaton aamusyötön jälkeinen leppoisa tunnelma muuttui silmänräpäyksessä Alman ja poikasten ollessa rauhassa pesällä. Korppi ilmestyi Alman vartiopuuhun ja se käynnisti kohtalokkaan tapahtumaketjun. Alma lähti ajamaan sitä raivoisasti pesän lähettyviltä ja ilmeisesti vahingoittui ilmataistelun tiimellyksessä ja päätyi jollain tavoin maahan. Korpin ja Alman pitkä 10 minuuttia kestänyt taistelu päättyi sääksien pesinnän näkökulmasta huonosti. Korppi saapui voitettuaan pesälle Alman untuvia nokassaan ja hyökkäsi poikasten kimppuun. Nuorin poikasista kuoli korpin käsittelyssä, mutta vanhemmat kaksi jäivät henkiin Ossin saapuessa kalasta puolustamaan pesää. Ossi ajoi korpin pois pesältä ja jäi pitkäksi aikaa varoittamaan alueelle. Nopeasti tämän jälkeen taistelupaikalle saapui kettu, joka oli jonkin aikaa paikalla ja poistui matkoihinsa.

Pesinnän eteneminen muuttui käytännössä mahdottomaksi Alman kuoltua. Näin pieniä poikasia ei sääksikoiras pysty yksin lentoon saattamaan eli ruokkimaan, puolustamaan ja suojaamaan kuumuudelta. Jatkotoimien osalta konsultoitiin lukuisia asiantuntijoita ja päädyttiin lopulta siihen, että ainoa mahdollisuus isompien poikasten osalta on toisessa pesässä. Lähetykset menevät samalla tauolle.

In English: Nest 1: Sad news from Alma & Ossi’s nest. The nesting came to an abrupt end today (June 25th) when Alma decided to chase away a raven that landed in the tree right next to the nest. The raven and Alma flew towards the woods and Alma somehow injured herself during the chase and both birds ended up on the ground where the battle continued. Alma wasn’t able to get off the ground anymore and the raven was able to return to the nest and attack the chicks. The youngest chick was killed, but the two older chicks survived as Ossi returned to the nest area with fresh fish in his talons, making sure the raven wasn’t able to get back to the nest again. Unfortunately, it would have been practically impossible for a single Osprey parent to successfully raise chicks that still need a parent to feed them and to protect them from the heat and predators. Therefore the only chance for the remaining two chicks to survive to fledge was to take them to another nest (with no camera). The live streams from Nest 1 are off at least for the time being.