Sääkset kohentavat pesäänsä haudonnan aikanakin eri tavoin. Pesälle tuotujen tarvikkeiden joukkoon on vuosien saatossa mahtunut perinteisiä keppejä, jäkälää, kaarnaa, turvetta, sammalta ja vuoden 2017 muistona multapaakku, josta kasvoi myöhemmin kauden aikana elinvoimainen peltopillike. Tänä vuonnakin molemmat parit ovat tuoneet useita erilaisia kuljetuksia pesän kohentamiseksi ja maastouttamiseksi. Osa kuljetuksista saattaa päättyä jopa hautovan emon päälle. Keppien ja kaarnojen avulla haudontavuoro vaihtuukin nopeasti, jos ei hautova emo ymmärrä muuten väistää. Toisinaan risut vaikuttavan olevan aivan väärässä paikassa ja hautoessakin niitä voi askarrella uuteen uskoon.

Ohessa on kerättynä tämän kevään muutamia otoksia.

Ahtin turvakaari pesälle

 

Nuppu hypähtää päälle

Ahdin poikittainen maila

Nupun touhutuokio

Alma ja Risu

Alman kaarnakuljets

Ahtin antenni

Ossin risuhäkkyrä