Edellisen päivityksen jälkeen tilanne #3-pesällä muuttui nopeasti, kun pesän omistaja eli Ahti saapui kevätmuutoltaan eilen sunnuntaina aamulla. Jonkin aikaa kestäneen reviirikiistan jälkeen Ahti valtasi määrätietoisesti oman pesänsä takaisin haltuunsa ja näyttää ajaneen jo pesintää aloitelleen pomarkkulaisen koiraan matkoihinsa. Illalla pesällä näkyi Ahti ja nuori naaras, joka ei Ahtista välittänyt. Ahti yritti lukuisia kertoja pesälle, mutta nuori naaras ei Ahtia pesälle päästänyt. Viimeinen havainto uusikaarlepyyläisestä naaraasta saatiin tänään aamulla. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Ahti ajoi nuoren parin omalta reviiriltään matkoihinsa ja jatkaa yksinäisenä Helmin tai muiden naaraiden odottelua. Jännityksellä odotamme harjoitellaanko tai pesitäänkö #3-pesällä ollenkaan tästä merkittävästä käänteestä johtuen.

Naaras häätää Ahdin

Ahti puolustaa pesää ruutana eväänään

Ahdin risulahja

Ahti on palannut pesälleen