Kausi on edennyt jo pitkälle ja sääksinaaraiden muutto on käynnistymässä. Vanhimmat poikaset ovat olleet toista viikkoa lennossa. Aiempina vuosina #1-pesän Alma on lähtenyt pesäalueelta onnistuneiden pesintöjen jälkeen 7.8.2017 ja 14.8.2018. Näillä kerroilla Alma on tuonut kalan juuri ennen lähtöä, mutta tänä vuonna se on tuonut jopa 7 kalaa pesälle asti. Alman lähtö on lähellä näillä näkymin hienosti onnistuneen pesinnän jälkeen. Videolla näkyy Ossin kalantuonti Alman kalan jälkeen täydelle vastaanottokomitealle.

#3-pesän Helmiä ei ole näkynyt kameroissa 29.7. jälkeen. Helmi palasi muutolta keväällä viikon ennen Almaa. Todennäköisenä ensipesijänä Helmi suoriutui tehtävästään hienosti käytännössä samassa aikataulussa kuin Alma. Toivottavasti Helmi palaa pesimään ensi keväänä jo kokeneempana emona. #3-pesällä koettiin jännittyneitä hetkiä eilen 6.8. aamulla, kun Liinu oli poissa pesästä. Pesään hyökkäsi hyökkäystavan, ajankohdan ja hidastetun videon perusteella huuhkaja. Kuva on heikkolaatuinen, joten määritys täysin varmasti on vaikea. Tunnistukseen kysyttiin mielipiteitä useilta asiantuntijoilta. Liinu selvisi hyökkäyksestä ja oli ensimmäisenä ottamassa Ahtin tuomaa kalaa vastaan aamupäivällä. Eiliseen asti Liinu pysyi yön poikasten tyyliin pesässä, mutta oppi hyökkäyksestä ja vietti ensimmäisen yön poissa vaaralliseksi muuttuneesta pesämontusta.