Videolla Ossi tuo sateisen päivän päätteeksi neljännen kalan kovaäänisen konsertin saattelemana. Poikasten ollessa lentopoikasvaiheen kynnyksellä kalat hupenevat vauhdilla. Viime päivien tuuliset kalastusolosuhteet eivät ainakaan ole helpottaneet kalastusta, mutta siitä huolimatta kaloja on tuotu pesille.
Tämän vuoden jännittävimpiä viikkoja on käynnistymässä. Alman ja Ossin poikaset ovat 49, 47 ja 45 päivän ikäisiä. Vastaavasti Helmin ja Ahtin poikaset ovat 49 ja 46 päivän ikäisiä. Ennen lentoonlähtöä pesillä onkin nähtävissä runsaasti siivittelyä, pomppimista ja leijailua.
Sääksenpoikaset ovat lentokykyisiä keskimäärin 7-8 viikon ikäisinä, joten ensimmäiset lentopyrähdykset satakuntalaisilla pesillä nähdään viikon sisällä. Samana päivänä kuoriutuneille #1-pesän Hillalle ja #3-pesän Mollalle arvioitu lentoonlähtöikkuna on jo avautunut. Seuraillaan koska ne uskaltautuvat rohkeampiin lentoharjoitteisiin ja viimein ensilennolleen.