Alman ja Ossin pesällä poikaset ottavat ensiaskeleitaan kohti itsenäistymistä nuorimmankin poikasen ollessa jo kuukauden ikäinen. Torstaina (9.7.) poikaset söivät ensimmäistä kertaa kokonaisen kalan omatoimisesti Ossin toimitettua pesälle illansuussa pienen särkikalan. Alma ei tavalliseen tapaansa siirtynytkään pesän vieressä olevasta vartiomännystään pesään kalaa vastaanottamaan ja syöttämään, vaan antoi poikasten taltuttaa pienen sätkivän kalan, jota kaikki vuorollaan pääsivätkin syömään.

Ensimmäisenä kalaan tarttui iältään keskimmäinen poikanen, Kusti, joka sai päästä irrotettua joitakin palasia ennen kuin kala siirtyi vanhimman poikasen, Hillan, kynsiin. Myös nuorin poikanen, Jalo, onnistui saamaan kalan itselleen useammankin kerran lähes tunnin kestäneen ruokailun aikana. Sekä Hilla että Jalo yrittivät saada pyrstöpalaa kurkustaan alas, mutta lopulta Hilla onnistui nielaisemaan suhteellisen suurikokoisen pyrstöpalan kokonaisuudessaan. Iltapalaksi poikaset saivat vielä Alman tarjoilemaa lahnaa.

Poikaset syövät itsenäisesti Ossin tuoman pikkukalan