Kaikki kolme munaa kuoriutuivat kesäkuun alkupuolella sekä Alman ja Ossin #1-pesällä että Helmin ja Ahtin #3-pesällä. Molemmilla pesillä toisen haudontavuorokauden aikana havaitut yöaikaiset vajaan kahden tunnin (#1-pesä) ja reilun kahden tunnin (#3-pesä) mittaiset katkot haudonnassa eivät koituneet munien tuhoksi, vaan emot saattoivat tarkoituksella viivästyttää ensimmäisten munien haudontaa, jotta ensimmäisenä ja viimeisenä kuoriutuvien poikasten ikäero ei kasvaisi liian suureksi.

Ensimmäiset poikaset kuoriutuivat perjantaina 5.6. sekä Almalle ja Ossille että Helmille ja Ahtille. Alma ja Ossi ovat jälleen huoltaneet jälkikasvuaan alusta asti varmoin ja tottunein ottein, kun taas Helmin ja Ahtin pesällä on saatu seurata todennäköisesti ensimmäistä kertaa emoiksi tulleen pariskunnan toimintaa. Helmiltä poikasten syöttäminen vaati alussa jonkin verran harjoittelua, mutta jo ensimmäisen poikasen kuoriutumista seuraavana päivänä syöttäminen alkoi sujua mallikkaasti.

Lauantaina 6.6. alkuiltapäivästä kuoriutui Helmin ja Ahtin toinen poikanen, joka kuitenkin epäonnisesti menehtyi alle parin päivän ikäisenä. Poikanen loikoili Helmi-emon jalan päällä tämän noustessa ylös ja lähtiessä lentoon havaittuaan jotain uhkaavaa myöhään illalla. Helmin ponnahtaessa lentoon poikanen sinkoutui pesän reunalle ja putosi risujen väliin niin, ettei sitä ollut enää mitenkään mahdollista saada takaisin turvaan pesämonttuun emon lämpöön. Epäonnista yötä seuraavana aamuna (8.6.) Helmin ja Ahtin kolmas muna kuoriutui Ahtin ollessa pesällä vahtivuorossa.

Viimeisenä kuoriutui Alman ja Ossin kuopus tiistaina aamupäivällä (9.6.). Almalla ja Ossilla munien haudonnan kesto jäi viime vuoteen verrattuna lähes päivää lyhyemmäksi jokaisen munan osalta. Ensimmäistä munaa haudottiin tasan 37 päivää, toista hieman alle 36 päivää ja kolmatta 35 päivää. Helmi ja Ahti hautoivat muniaan hieman Almaa ja Ossia kauemmin ja niinpä ensimmäiset munat kuoriutuivat samana päivänä molemmilla pesillä siitä huolimatta, että muninta aloitettiin Helmin ja Ahtin pesällä paria päivää Almaa ja Ossia aikaisemmin. Helmin ja Ahtin ensimmäiselle munalle haudontapäiviä kertyi lähes 39, toiselle 37 ja kolmannelle 36.

Haudonnan kesto

Videopätkiä Alman ja Ossin pesältä

Alman ja Ossin ensimmäinen poikanen kuoriutuu

Alman ja Ossin ensimmäisen poikasen ensimmäinen ateria

Alma syöttää selällään köllöttelevää poikasta

Iltapalaa poikaselle ja munahampaan vilahduksia toisesta munasta

Alman ja Ossin toinen poikanen kuoriutuu

Alman ja Ossin kolmas poikanen kuoriutuu

Alma huomioi nuorimman poikasen kalanpaloja jakaessaan

Videopätkiä Helmin ja Ahtin pesältä

Helmin ja Ahtin ensimmäinen poikanen kuoriutuu

Helmin ensimmäinen syöttöyritys

Helmin ensimmäisen poikasen ensimmäiset kalapalat

Helmin ja Ahtin toinen poikanen kuoriutuu

Poikanen sinkoutuu pesän reunalle Helmin lähtiessä lentoon hälyttäen

Kolmas poikanen kuoriutuu

Ahti tuo kokonaisen iltapalakalan