Vaihtelevien sääolosuhteiden kevät on edennyt kesään. Aiemmissa päivityksissä on kerrottukin, että haudontaan etenivät Alman ja Ossin #1-pesä sekä Helmin ja Ahtin #3-pesä.

Videolla näkyvällä #2-pesällä ei kahden koiraan ja naaraan käynneistä huolimatta aloitettu pesintää. Pesä on jäänyt asumattomaksi edellisen kerran vuonna 1993. Viikko sitten siellä kävi vuonna 2019 pesinyttä Vienoa muistuttava sääksinaaras, mutta valitettavasti sen rengasta ei saatu luettua. Toivottavasti sama naaras tulisi vielä kuvattavaksi, jotta saataisiin varmuus identiteetistä ja historiasta. Videolla näkyy sen lisäksi oikearenkainen koiras, jonka rengas on aiemmin luettu. Se on rengastettu poikasena vuonna 2015 ja vieraillut monta kertaa kamerakuvissa. Sen reviiritaistelut poikkeuksellisen tumman koiraan kanssa ovat jatkuneet jo kuukauden verran. Toivottavasti jompi kumpi niistä vakiintuisi pesälle ja löytäisi rinnalle naaraan.

Lähipäivinä julkaisemme vielä koontipäivityksen haudonnasta, mutta nyt on hyvä aika asettaa kirjanmerkki https://www.saaksilive.fi -sivustolle ja valmistautua poikasten kuoriutumiseen. Lähetykset tulevat aina löytymään sivuston kautta, vaikka osoitteissa tapahtuisi muutoksia Youtuben teknisten rajoitusten vuoksi.