Sunnuntaina kamerapesillämme on tapahtunut useita yllättäviä käänteitä. Aamutuimaan #1-pesällä Ossin seurassa oli jälleen Helmi, joka aggressiivisesti ajoi pesälle palanneen Alman syöksyin pois reviiriltä. On mielenkiintoista, että Helmi puolustaa kahta reviiriä aktiivisesti. Se ajoi aiemmin 1995 rengastetun naaraan pois #3-pesältä ja nyt vuosia pesää pitäneen Alman pois #1-pesältä. Tämä lisääntyvä tietous sääksien seikkailuista eri pesillä ennen lopullista pariutumista on ainutlaatuista.

Tilanteet pesillä elävät tällä hetkellä nopeasti, mutta juuri nyt vaikuttaa siltä, että Ossin pesällä viettämänsä aamun jälkeen #3-pesälle palannut Helmi viihtyy Ahtin seurana ja onkin päivän aikana saanut Ahtilta jo kaksi kokonaista haukea ja kolmannen jämät. Ahti on myös rakentanut pesää ahkerasti ja paritellut Helmin kanssa lukuisia kertoja.

Iltapäivällä Helmin jo palattua #3-pesälle Ossin seuraksi saapui taas päivän tauon jälkeen Hattulan naaras, jolle Ossi antoi vasta toisella käynnillä kalan, jota se oli säästänyt mahdollisia naaraitaan varten.

Illansuussa reviirikiistat Ossin pesällä jatkuivat vielä, kun paikalla oli Ossin lisäksi kaksi vierasta sääkseä. Helmi ei kuitenkaan näissä kiistoissa ollut osallisena, vaan se sulatteli omalla pesällään Ahtilta päivän aikana saamiaan kaloja. Helmin täysi kupu näkyi myös sen painossa: puntarin lukema näytti noin 2000 grammaa.