Päivä alkoi aurinkoisena ja monilla oli varmasti odotukset korkealla ensimmäisille sääksihavainnoille. Kauden ensimmäiset vierailijat piipahtivatkin tänään sekä #1- että #3-pesillä. Muutaman tunnin aikana kuvissa kävi jopa neljä eri yksilöä. Kauden ensimmäinen vieras #3-pesällä muistutti pään kuvioiden perusteella viime vuonna siellä viihtynyttä Helmiä.

Merkittävä havainto saatiin samalta #3-pesältä vain hetkeä myöhemmin, kun rengastettu sääksinaaras kävi vierailulla ja saapui tuntemattoman koiraan kanssa vielä illemmalla uudelleen. Koiras toi pesälle muutaman risun, mutta ei kalaa ja vanha sääksinaaras ei ollut yhteistyöhaluinen koiraan “selkähieronnalle”. Tämä naaras on rengastettu Jaalassa 19.7.1995. Pesässä oli 3 poikasta ja tuo oli niistä suurin. Se on pesinyt todistetusti Suodenniemellä 2012-2013, mutta sen jälkeen ei ole tullut havaintoja. Vanhempi sääksirouva on ikäennätystilastossa heti neljännellä tilalla ja se on toiseksi vanhin Suomessa elävänä tavattu sääksi.

Lähipäivinä selviää jatkoivatko nämä vierailijat matkaansa vai onko odotettavissa reviirikiistoja viime kesänä pesää pitäneen parin kanssa. Monet seuraajat ja taustatiimi toivottavat jaalalaisen sääksirouvan tervetulleeksi Satakuntaan!