Näyttää siltä, että neljästä kamerapesästämme kahdela pesitään tänä vuonna. Ensimmäisenä yhdessä pesinnän aloittivat 15.4. saapunut Alma (naaras #1) ja 18.4. saapunut Ossi (koiras #1). Ne saapuivat pesälle yhdessä ensimmäistä kertaa 19.4.2019 klo 13:52. Pesinnän alku on sujunut hyvin ja pesässä on nyt kolme munaa munittuna päivinä 25.4., 28.4. ja 1.5.2019. Näin ollen kuoriutumista voidaan laskennallisesti odotella tapahtuvaksi keskimääräisellä 37 päivän haudonta-ajalla 1.6., 4.6. ja 7.6.2019.

Tänä vuonna ensimmäiseksi palasi pesämme #2 naaras, mutta se luovutti odoteltuaan viisi päivää koirasta saapuvaksi. Näin ollen pesälle #2 asettui uusi pari ja naaraana häärii nuori v2015 rengastettu sääksi. Oletettavasti koiras on pesinyt pesällä aiemminkin. Uudella kakkospesän parille seuraajat antoivat keskustelussa nimeksi Vieno (naaras) ja Sulo (koiras). Tämä on todennäköisesti Vienon ensimmäinen pesintä ja moni asia vaatii opettelua, mutta hienosti se on tehtävänsä hoitanut opetellen naaraan tehtäviä. Toivottavasti Sulo terästäytyy hieman kalastuksessa ja pystyy ruokkimaan tulevan pesueen, mikäli kolmesta munasta kuoriutuu kaksikin poikasta. Ensimmäisen munan haudonta ei ollut keskeytyksetöntä ensimmäisenä kolmena yönä, joten sen kohtalo selviää kesäkuussa.

Ero Alman ja Ossin pesintään on luonnollisesti suuri. Alman ja Ossin pesinnässä asiat vain soljuvat eteenpäin kokemuksella, mikäli ulkoisia häiriöitä ei ilmene. Toivotaan onnea ja sääksien kannalta mahdollisimman tylsää haudonta-aikaa seuraavan 5 viikon ajan. Pesinnöistä tehdään kalakirjanpitoa ja kirjataan päivämäärät ylös.

Kalakirjanpito  http://bit.ly/ao-kalat
Tärkeät päivät http://bit.ly/osprey-keydates

Alma-ja-Ossi-sääksilive

Tervetuloa seuraamaan! – Sääksilive.fi -tiimi